top of page

Rólunk

Bölcsődei ellátást keres Újlipótvárosban vagy a XIII. kerületben?

- Nem vették fel gyermekét az állami bölcsődébe? Amennyiben az erről szóló határozattal jelentkezik hozzánk, jogosult a 40eFt-os állami támogatásra melyet az ügyfélkapun keresztül elektronikusan igényelhet. 
- A munkába visszatérni szándékozó anyukák is jogosultak 40eFt-os állami támogatásra, ennek igényléséhez is segítséget és számlát biztosítunk.
- Elveszíti munkahelyét, ha reggel nem tud időben a munkába érni? Nyitva:: 7-17 óra között.
- Számlánk a cafeteria rendszerben adómentesen elszámolható.
- Nyári szünidőben és az óvodai leállások idejére értékes időtöltést keres gyermekének? Nálunk NINCS NYÁRI LEÁLLÁS!
- Kis létszámú barátságos közösségbe járatná gyermekét az állami 14 férőhelyes csoportok helyett? Mi 7 fős csoportokkal működünk, 5 gyermekre jut egy nevelő.
- Heti néhány napra keres megoldást gyermeke ellátására? Heti 3-5 napra fogadjuk a gyermekeket a megbeszélt fix napokon.
- Kíváncsi hogyan szárnyal gyermeke szakértő kezekben?
- Gyermeke nem érett az óvodára? Amennyiben Szeptember 1 után tölti a 3. évét, a következő év augusztus 31-ig fogadhatjuk a gyerkőcöt, amivel majd’ egy évet nyerhet az óvoda megkezdése előtt.
- Nyári Napközis táborba a tőlünk óvodába menő gyermekek visszajöhetnek az óvodai leállás idején a nyárra szabad férőhelyekre – hisz ők régóta ismernek minket és a bölcsi helyi szokásait,
- Angol oktatás anyanyelvi tanárral a Babilon Nyelvstúdió gondozásában. James zenés-játékos formában tanít miközben örömzenél, énekel, mesél, mókázik velünk, 

A Pöttöm Portán, ahol a XIII. kerületben szeretnénk színvonalas, értékes időtöltést biztosítani 1 éves kortól az óvodakötelezett kor betöltéséig a kis csoportunkban az 1-2 évesek és a nagy csoportban a 2-3 éves gyermekek részére!

 

Célunk a gyermekek életkorának, képességének és tempójának megfelelő képességfejlesztés, a nyugodt biztonságot adó környezet, melyben kiemelten fontos a családias légkör, ahol a tudás iránti igényt keltjük életre játékos formában.
A kis létszámú 5-7 fős csoportok lehetővé teszik az egyénre szabott bánásmódot. Figyelembe vesszük az életkori sajátosságokat, a gyerekek szokásait, az esetleges allergiákat (liszt, tej, glutén érzékenység esetén bevett gyakorlattal rendelkezünk)
A délelőtti foglalkozások során az ünnepekhez igazodva az évszaknak megfelelő témájú anyagokkal és eszközökkel kézműveskedünk, dalos játékokkal tornázunk, énekelünk, zenélünk, táncolunk, verselünk, kipróbáljuk a hangszereket (dob, kasztanyetta, csörgő, rumbatök) miközben fejlesztjük a ritmusérzéküket. 
A Szakképzett gondozók tapasztalata és kreativitása biztosítja a szakmai felkészültséget, a fejlesztések hatékonyságát. Alapszolgáltatásunkba tartozik a mozgásfejlesztő torna (babzsákkal vagy nagymozgásos szerekkel), diplomás gyermeknevelő tart (segít az idegdúcok leválásában, a helyes tartásban és a beszéd megindításában) és a zenebölcsi.
Fakultatív a délelőtti angol a nagyoknak és a kézműveskedés mely az óvodába menetel előtt a koncentráció elsajátításában is segít. A délelőtti foglalkozások során külön csoportokban foglalkozunk az 1 - 2,5 év közötti kisebbekkel, míg a 2,5 - 3,5 év közötti nagyobbaknak külön csoportban óvodára felkészítő foglalkozások vannak. Ezek során játékos formában elsajátítják a helyes eszközhasználatot, alapismereteket (napszakok, évszakok, színek, formák), az önálló öltözködést, étkezést.
Az óvodába menő gyermekek gyermek méretű kis WC-vel, szűkítővel segítjük a szobatisztaságra nevelést 2,5 éves kortól.
A gyerekek fejlesztésében, ellátásában szakképzett csecsemő és kisgyermek gondozó, kisgyermeknevelő, dajka vesz részt.
Újlipótváros jól megközelíthető részén, két 95 m2-es ingatlanban működünk hétfőtől-péntekig 7.30-17:00 között (törzsidőben), de ezen kívül, külön díjazás ellenében is megoldható a gyermekek ellátása.
A mindennapi friss levegőn a közeli játszótéren csúszdával, homokozóval, játszóvárral kismotorokkal biztosítjuk a szabad mozgást, amit a külön alvószobában pihenhetnek ki a kicsik és nagyok, ahonnét ébredés után nyugodtan kisétálhatnak a játszószobába, hogy ne zavarják alvó társaik nyugalmát. Így a mozgásterük télen-nyáron biztosított, a megfelelő számú és minőségű eszköz, játék pedig a mindennapok, foglalkozások, tornák része.
Biztosított a napi négyszeri étkezés, rengeteg gyümölcs, zöldség. Az alapellátásba beletartozik a törülköző, ágynemű, eszközök, tisztálkodószerek, gyakorlatilag váltóruhával-cipővel jönnek a gyerekek. A pelenkát, popsitörlőt, krémet a szülők biztosítják, mely a gyermek igényeinek és méretének megfelelő minőségű kell legyen. 
Minden családi bölcsőde SÓFALLAL felszerelt így alapellátásként biztosítjuk, hogy a gyerekek minden nap SÓFAL mellett játszhatnak, miközben észrevétlenül enyhítjük a légúti nehézségeket és erősítjük a picik immunrendszerét.
A beszoktatás nálunk minimum 3 nap, de a gyermek igényeihez igazított tempót és hosszúságot egyénenként egyeztetjük a szülőkkel.
SNI-s gyermek fogadására nincs lehetőség, nem rendelkezünk sem eszközzel, sem szakemberrel a sajátos nevelésű igényű gyermekek ellátásához.
Mivel a bölcsi és ovi választása kihat a gyermekek fejlődésére, a környezet amiben a gyermek a nap nagyobbik részét tölti és az ott szerzett tapasztalatok, benyomások döntő hatással lesznek egész életére Szülőként is kijelenthetem, hogy a Pöttöm Portán a középpontban a GYERMEK áll, minden értük és miattuk történik, hisz nem mindegy hogy mai felgyorsult világunkban milyen színvonalon mennyi időt és kikkel töltenek el gyermekeink - ha már egyszer rákényszerülünk hogy ezt az időt nélkülünk töltsék.
 
Kohlmann Györgyi
+36(30)9828-273

bottom of page